dissabte, 5 d’abril del 2008

'Cops i Flames' recordarà avui a Salvador Escamilla



El programa degà de la música en català 'Cops i Flames' dedicarà un reportatge al radiofonista de ràdio i televisió i progotor del moviment de la Nova Cançó, Salvador Escamilla, que va morir diumenge passat, 30 de març, als 77 anys. L'espai, que s'emetrà a les 5 de la tarda, en el transcurs del programa, repassarà la trajectòria del radiofonista de Sant Pol de Mar i algunes de les cançons que ell va adaptar al català.

El reportatge inclou declaracions del director de Ràdio Barcelona, Josep Maria Girona, del conseller de Cultura i Mitjans, Joan Manuel Treserras, i dels artistes Núria Feliu, Marina Rossell i Pere Tapias, que valoren el que ha representant Salvador Escamilla en el món de la cançó. I a més, es podran sentir fragments de l'entrevista que el membre del programa, Manel Gausachs, va fer a Escamilla a propòsit de la presentació del recent treball sobre La Trinca.

A banda d'això, el 'Cops i Flames' d'avui també parlarà dels èxits assolits per Antònia Font i Marc Parrot en concursos musicals de l'estat espanyol, i de la classificació del video-clip del grup Papa:Noes a la fase final del Festival Internacional Videoclip Musiclip. I com sempre, un repàs pels concerts de la setmana i per la música de tots els estils.

FOTO: Fa gairebé 15 anys, el 2 de maig de 1993, els qui aleshores integràvem l'equip del 'Cops i Flames' formàvem part també de l'equip de redacció de la revista en format fanzine 'Espaimúsic', editada per l'Associació Espais de Música en Català (ACEMC), que actualment dóna marc legal al concurs 'Enganxa't a la música' . Per aquest motiu, vam ser entrevistats al programa 'Èxit', de Catalunya Ràdio, conduït per Salvador Escamilla. A la foto, d'esquerra a dreta: Laura Poblet, Jordi Pinyol, Montse Mallafrè, Salvador Escamilla i Josep Cartanyà, al vestíbul dels estudis de Catalunya Ràdio, a l'avinguda Diagonal de Barcelona.

Espai conduït per Josep Cartanyà, Jordi Pinyol, David Fernàndez, Marta Trill i Manel Gausachs.Dissabtes, de 4 a 6 de la tarda, i diumenges, a la mateixa hora, en reposició.