dimarts, 25 de novembre del 2008

El periodisme digital i els portals de comunicació centraran l'atenció de la jornada de dimarts




Les VII Jornades de Comunicació tractaran aquest dimarts, 25 de novembre, a partir de les 8 del vespre, a la sala d'actes del Centre de Lectura de Reus, sobre Internet, portals de comunicació i periodisme digital. En primer lloc, el president de la Fundació Espai Català de Comunicació (ESCACC), Àlex Gutiérrez, presentarà, a les 8 del vespre, les línies d'actuació de l'ESCACC i destacarà quins han estat els treballs elaborats per l'entitat, com ara el baròmetre. A continuació, a 2/4 de 9 del vespre, es presentarà la nova iniciativa de les Jornades de Comunicació 'Reconeixement del Blog Cultural de Catalunya', que comptarà amb un procés participatiu per tal d'elegir el blog més ben valorat.

Més tard, el representant de l'Organisme Autònom de la Societat de la Informació (OASI) de la Diputació de Tarragona, Amadeu Roig, començarà fent balanç de la trajectòria de l'històric portal de comunicació, Tinet, durant la xerrada 'Present, passat i futur de Tinet'. I finalment, s'iniciarà el debat 'L'estat de salut del periodisme digital', que comptarà amb la intervenció dels representants de Reus Digital, Marià Arbonès, de Revista Cambrils, Lluís Rovira, i del portal Comunicació 21, Jordi Muntanya.

3 comentaris:

Jordi Pinyol ha dit...

Recull de fotos de les VII Jornades de Comunicació a:

http://www.facebook.com/album.php?aid=5100&l=341ae&id=1549749812

Catarrà ha dit...

Molt interesant el repàs de la vida dels tinetaires en l'apartat dedicat al balanç de la trajectòria de Tinet a les nostres comarques i la seva aportació a la implantació de l'ús d'internet com a eina de participació ciutadana... Ja no m'en recordava que pagava 500 ptes per ser usuari de Tinet cada tres mesos!!!!

La part de l'ESCACC, doncs he arribat tard, però s'han fet algunes preguntes on les respostes, o més aviat solucions, en l'àmbit d'expresió en català, són encara més difícils de trobar a causa de l'especificitat de la nostra realitat social i nacional.

Pel que fa a les aportacions del debat sobre l'estat de la salut del periodisme digital, enhorabona al Marià per emprendre aquesta nova aventura, a la Revista Cambrils per ser fidel al seu paper en la seva geografia, encara que per la seva qualitat podria trascendir més enllà del seu territori natural, però es clar, aixó aniria en detriment de la pròpia identitat de la publicació... i molt bones les aportacions i reflexions fetes per part del ponent de Comunicació 21.

Salutacions, i felicitacions per la feina ben feta.

Valentí.

PD. Per una vegada he pogut assistir a un acte d'interès, que la feina on estic ara no ho permet gens ni mica... Si el periodiste digital no té hores, no us dic algú que es dedica al món de la informàtica...

Catarrà ha dit...

Bé, i de pas, un article dedicat a la jornada d'avui al meu bloc... Bona nit, companys!!!!

http://blocs.tinet.cat/blog/bloc-del-catarra/category/86/comunicacio/2008/11/26/vii-jornades-de-comunicaci-del-24-al-28-de-novembre-al-centre-de-lectura-de-reus