dijous, 14 de gener del 2010

El 'Cops i Flames' i La Lira regalen dues hores de música en català setmanals a la ciutat de Reus


El programa degà de la música en català 'Cops i Flames' de Punt 6 Ràdio commemora aquest 14 de gener el seu 21è aniversari en antena (1989-2010). Per celebrar-ho, l'històric espai radiofònic ha posat en marxa un projecte que es basa en l'elaboració de sessions de música en català de tot tipus d'estils que es programaran tots els dijous, a partir de les 11 de la nit, al bar musical 'La Lira', situat a la plaça de les Peixateries Velles de Reus. Les sessions setmanals de dues hores donaran el seu tret de sortida el proper dijous 4 de febrer.

Tant els representants del programa com els propietaris del pub irlandès han coincidit en destacar que 'si bé s'ha produït darrerament un augment de l'oferta d'oci nocturn a la ciutat, aquesta contrasta amb la poca presència de cançons dels nostres grups o artistes als locals del Camp de Tarragona'. Aquesta selecció també vol trencar una llança a favor de la varietat d'artistes i d'estils que es poden punxar en qualsevol local nocturn. Per això, el programa radiofònic ha fet una crida als pubs musicals que hi estiguin interessats a col·laborar 'programant les nostres sessions quan ho creguin oportú'.

L'equip del programa 'Cops i Flames' de Punt 6 Ràdio (99.8 FM o a www.punt6radio.cat/ ), que s'emet tots els dissabtes de 4 a 6 de la tarda, està format actualment (per ordre d'antiguitat) per Josep Cartanyà, Jordi Pinyol, David Fernàndez, Marta Trill i Manel Gausachs, que exerceix de corresponsal a Barcelona. El programa va ser fundat per Josep Cartanyà i Jordi Sugranyes el 14 de gener del 1989 a Punt 6 Ràdio (aleshores Ràdio Músic Club) i, des d'aleshores, hi ha participat diversos membres com Montse Mallafrè, Laura Poblet i Iolanda Pàmies, a més dels actuals ja citats.

El programa també és conegut per ser impulsor del concurs de maquetes dels Països Catalans 'Enganxa't a la música' i per seves maratons musicals, la darrera de 100 hores de música en català el 2009, que han servit per celebrar l'aniversari en diverses ocasions.

FOTO: D'esquerra a dreta, Josep Cartanyà, Marta Trill, David Fernàndez i Jordi Pinyol.