dimarts, 12 de maig del 2009

Punt 6 Ràdio, Reusdigital.cat i Noovo porten Yann Tiersen a Reus l'1 de juliol


El músic francès Yann Tiersen iniciarà el pròxim 1 de juliol a la Sala Noovo de Reus una gira per diversos punts de l'Estat, en el que serà l'únic concert que el compositor fa enguany a Catalunya. L'autor de les bandes sonores de pel·lícules com 'Amelie' o 'Good Bye, Lenin!' actuarà en un concert que s'inclourà dins els actes posteriors de la Festa Major de Sant Pere 2009, organitzat pels mitjans de comunicació Reusdigital.cat, Punt 6 Ràdio, i la Sala Noovo. Les entrades es posaran a la venda el proper 25 de maig i es podran reservar a través del correu electrònic entrades@punt6radio.cat.

Yann Tiersen va néixer l'any 1970 a Brest, a la Bretanya francesa, i la seva música, difícil de catalogar, està relacionada amb el rock, el minimalisme i la cançó francesa. És multi-instrumentista i domina a la perfecció una gran varietat d'instruments, el piano, l'acordió, la guitarra, el xilòfon i molts més.

De molt jove va mostrar un gran interès per la música, va estudiar en conservatoris i va actuar en diversos grups de rock de Rennes i Nantes. A finals dels anys 80, s'interessà per altres ritmes i va escriure músiques per teatre i curtmetratges.

La seva discografia és extensa, amb 13 àlbums publicats incloent bandes sonores i concerts en directe. El darrer, publicat l'any 2008, es titula 'Taberly', i és la banda sonora del film documental dirigit per Pierre Marcel, dedicat al mariner bretó Eric Taberly.

El mes de setembre es preveu la publicació d'un nou disc, amb el nom de 'Dust Lane' i amb col·laboracions de Matt Eliott i Syd Matters, entre d'altres. Després de Reus, Yann Tiersen actuarà a La Corunya, Cartagena, València i Granada.