dimecres, 26 de novembre del 2008

La situació laboral dels redactors i corresponsals, a debat


El tercer dia de les VII Jornades de Comunicació de Reus debatarà aquest dimecres, 26 de novembre, a les 8 del vespre, la situació laboral i el dia a dia dels redactors i corresponsals de les comarques tarragonines. En primer lloc, els representants del Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), Enric Bastardes i Ramon Espuny, presentaran les conclusions d'un document que recull la situació dels corresponsals del Camp i l'Ebre.


A continuació, l'organització ha convidat els periodistes Òscar Palau (El Punt), Núria Valls (Catalunya Ràdio), Josep Escaño (Aquí), Cori Sebastià (Canal Reus TV) i Jaume Garcia (Reus Digital) al debat 'Les vivències i experiències dels periodistes que treballen la informació al territori', que serà moderat pel cap d'Informatius de Punt 6 Ràdio, David Fernàndez.


Foto (alba Mariné): Moment de l'acte d'inauguració de les VII Jornades de Comunicació
VII Jornades de Comuniació a Reus: Del 24 al 28 de novembre al Centre de Lectura de Reus

2 comentaris:

Catarrà ha dit...

El debat d'ahir va ser molt interessant, encara que per la meva professió era un tema que no m'afectava directament... O sí? Resulta que una gran part de les problemàtiques que es van expressar pel que fa a la professió del periodisme són problemes que els que ens dediquem al món de la informàtica patim igualment (sous bassura, experiència poc valorada, intrussisme professional, precarietat laboral,manca de definició legal de la carrera informàtica, quan la resta d'ingenyeries estan molt més embastades a nivell de reconeixements i articulacions legals,...)

La veritat, si en comptes de periodistes haguessiu estat informàtics, doncs una gran part del debat hauria estat ben calcat...

Salutacions i moltes gràcies,

Valentí.

Jordi Pinyol ha dit...

És cert això que diu el Catarrà... Aquest no és l'únic sector en situació de precarietat. Per desgràcia cada vegada en són més els sectors d'activitat o de població que es troben en aquestes situacions.

El que passa és que en el cas dels professionals del periodisme (com també en d'altres) això encara es veu més agreujat per la manca de regulació o per una regulació insuficient de determinades situacions laborals.