divendres, 31 d’octubre del 2008

La Fundació Caixa Sabadell premia un nou programa de Punt 6 Ràdio


La Fundació Caixa Sabadell ha premiat amb 3.500 euros el projecte 'De tot a Reus' de Punt 6 Ràdio en la categoria 'Programes d'intervenció en la diversitat' dels Programes d'Atenció Social de l'entitat. Es tracta d'una tertúlia radiofònica setmanal adreçada tant a la comunitat immigrant de Reus com a la població autòctona. El conductor de l'espai proposarà cada setmana un tema per fer tertúlia entre el grup. Tot i l'esperit de tolerància que caracteritzarà el programa, s'establirà com a hàbit que el català sigui l'idioma de comunicació entre els contertulis.

Pel que fa als temes de tertúlia, s'incidirà en aquells que especialment impliquin situacions habituals i actuals de convivència a la ciutat: habitatge, ofertes de treball, festes i costums, educació, oci, cuina, gustos musicals, relacions i amistats, entre d'altres.

I després de cada programa, la tertúlia continuarà una estona més fora dels estudis, tot prenent un cafè o una beguda entre els participants. D'aquesta manera, el grup anirà guanyant confiança en un ambient molt més distès.

L'espai esdevindrà un programa de conversa entre diferents reusencs i reusenques que tenen en comú que han nascut i viscut part de la seva vida a l'estranger. No es planteja com un projecte/programa només d'immigració, sinó una oportunitat de conèixer de primera mà quin paper tenen en altres societats temes com l'escola, l'esport, la cultura i l'oci, el treball o la sexualitat, per citar alguns exemples.

En definitiva, el programa de la ràdio local pretén ajudar tots els oients, independentment d'on siguin a entendre's millor i aprofitar la riquesa que suposa la convivència entre cultures diferents. En properes dates, s'anunciarà quan es començarà a emetre el programa 'De tot a Reus'.