divendres, 31 de juliol del 2009

Dissabte prendrem un vermut amb una artista revelació


Aquest dissabte prendrem un vermut amb un dels grups revelació d’aquest 2009, Anna Roig i L’ombre de ton chien. Durant 60 minuts conversarem amb l’Anna Roig i el Magí Batalla, els dos cervells d’aquesta formació de Vilanova de la Geltrú i Sant Sadurní d’Anoia, i escoltarem les cançons del seu disc de debut.


Anna Roig i L’ombre de ton chien és un grup que ha construït un discurs musical oníric, murri i cabaratesc, a partir del ric imaginari literari i sonor de la cançó francòfona i valent-se del seu mestratge, del seu model. Els últims minuts del programa els dedicarem a parlar dels músics que són una referència per a ells. L’Anna i el Magí ens parlaran d’una de les grans artistes de la música francesa actual , la Camille.


Foto: Anna Roig, Magí Batalla i David Sánchez barallant-se per les patates.


Prenent un vermut: Dissabtes de 12:00 h a 13:00 h i diumenges de 13:00 h a 14:00 h.
Programa conduït per Manel Gausachs i David Sànchez


divendres, 24 de juliol del 2009

Els músics Ton Rulló i Jordi Pegenaute compartiran el vermut dels dissabtes


Aquesta setmana prendrem un vermut amb dos músics de llarga trajectòria, en Ton Rulló i en Jordi Pegenaute. Durant una bona estona escoltarem i parlarem de 'Fora lo dogal !', el disc que van enregistrar el 2007 sota el nom artístic de Ton Rulló i la Pegebanda, un dels discos dels darrers anys que ha sabut combinar amb més encert tradició i modernitat.


També aprofitarem l'ocasió per repassar la trajectòria d'en Ton, un dels músics més inquiets dels que es mouen dins del món del folk. Ton Rulló va ser membre del grup Coses i va liderar els TR i La Rural. En Jordi Pegenaute ha format part dels TR, del grup de jazz-fusió Te Punch, dels Kanabis i ha acompanyat en Loquillo i el Gabriel Sopeña.I acabarem el programa estrenant radiofònicament dues cançons del seu proper disc, 'Menja i calla'.


Foto: Ton Rulló i Jordi Pegenaute a l'estudi de Punt 6 a Barcelona.


Prenent un vermut: Dissabtes de 12:00 h a 13:00 h i diumenges de 13:00 h a 14:00 h.
Programa conduït per Manel Gausachs i David Sànchez

Punt 6 Ràdio sorteja aquest estiu activitats aquàtiques per la Costa Daurada


Punt 6 Ràdio ha començat a sortejar aquest mes de juliol activitats nàutiques i aquàtiques per practicar de forma gratuïta a les platges de Salou, Cambrils, Miami Platja i l'Hospitalet de l'Infant. Aquests regals són gentilesa de l'entitat organitzadora d'aquestes activitats, l'Estació Nàutica Costa Daurada.



Fins ara, ja s'han regalat viatges en catamarà per a 2 persones. I a partir de la setmana vinent, es continuarà amb sorteigs d'escursions en motonàutica i esquí bus per a 2 persones. Per aconseguir entrar en aquest sorteig només cal escoltar el programa matinal dirigit per Marta Trill, 'Fes-te l'estiu', que s'emet de dilluns a divendres, de 10:00 h a 13:30 h, i en reposició, de 20:00 h a 23:30h, i seguir les seves instruccions.



D'altra banda, el proper mes d'agost l'entitat Tarragona Blau també oferirà als oients de Punt 6 Ràdio el sorteig de dos sopars a bord d'una barca a la costa del barri del Serrallo, al Moll de Pescadors de Tarragona. Els oïdors que guanyin podran gaudir d'un àpat típic mariner regnat per una paella acompanyada d'una copa de cava. I tot això, mentre es contempla les cales i platges tarragonines. Ja ho veieu, el 'Fes-te l'estiu' us farà passar un bon estiu !


Foto: Estació Nàutica Costa Daurada

dissabte, 18 de juliol del 2009

Anita Miltoff al 'Cops i Flames'


El programa 'Cops i Flames' entrevista aquesta tarda el grup guanyador del concurs 'Enganxa't a la música 2008' Anita Miltoff, que presentarà 'Gràcia', nom del disc recentment editat per Edicions Singulars com a vencedors del concurs.


A banda d'això, el programa degà de la música en català establirà connexions puntuals amb la celebració de l'Acampada Jove de Montblanc i avançarà el cartell de la vuitena edició del Festival Acústica de Figueres. Entre les notícies, també s'informarà de la gira que Marc Parrot efectuarà per homenatjar el mig segle de 'Nova cançó' o de les últimes xifres publicades a l'Anuari de la Música i l'Espectacle als Països Catalans.


Com sempre, l'agenda de concerts i una àmplia selecció musical completarà el 'Cops i Flames' d'aquest cap de setmana.

Foto: El grup Anita Miltoff durant una actuació a la sala Mirona (Girona). Cedida pel grup.

Cops i Flames: Dissabtes i diumenges de 4 a 6 de la tarda.
Programa realitzat i presentat per Josep Cartanyà, Jordi Pinyol, David Fernàndez i Marta Trill.

Avui 'Prenem un vermut' amb el Roger Mas


Aquesta setmana conversarem amb Roger Mas. Durant una hora parlarem amb el cantautor solsoní de 'Cançons tel·lúriques', el disc que va publicar l'any passat sobre poemes d'un dels nostres clàssics, el poeta Jacint Verdaguer.


Tot prenent un vermut escoltarem aquesta obra i reflexionarem sobre la importància que pot tenir aquest disc per a la història de la nostra música. També aprofitarem l'ocasió per repassar els seus 13 anys de carrera discogràfica i perquè en Roger ens parli dels seus projectes de futur.



Foto: Roger Mas, a punt de tastar el vermut de Reus a l'estudi mòbil de Punt 6 Ràdio a Barcelona. Al seu costat, David Sànchez.

Prenent un vermut: Dissabtes de 12:00 h a 13:00 h i diumenges de 13:00 h a 14:00 h.Programa conduït per Manel Gausachs i David Sànchez

dissabte, 11 de juliol del 2009

Enric Hernàez serà el primer convidat de la nova temporada de 'Prenent un Vermut'


El cantant i músic barceloní Enric Hernàez serà el primer convidat de la segona temporada del programa 'Prenent un Vermut', conduït per Manel Gausachs i David Sànchez. Durant una hora escoltarem i parlarem de 'No t'oblido ni quan l'aspra nit s'obre', el darrer disc que ha publicat aquest músic sobre la poesia urbana del poeta i periodista David Castillo.


L'Enric ens explicarà com es va gestar aquest disc que fa un viatge per la memòria i pels espais que Castillo i Hernàez van compartir de petits, tot i que aleshores encara no es coneixien, als barris de Gràcia i el Carmel de Barcelona. També aprofitarem l'espai, però, per parlar de tota la seva obra, que s'estén durant tres dècades.


'Prenent un vermut' és un espai que s'emet a la programació d'estiu de Punt 6 Ràdio basat en una conversa distesa amb algun personatge del món musical, això sí, sempre acompanyats d'un bon vermut de Reus. Es dóna la peculiaritat que el programa s'enregistra en un estudi mòbil de l'emissora a Barcelona.


Foto: El músic barceloní Enric Hernàez durant l'entrevista.



Prenent un vermut: Dissabtes de 12:00 h a 13:00 h i diumenges de 13:00 h a 14:00 h.
Programa conduït per Manel Gausachs i David Sànchez


divendres, 10 de juliol del 2009

La programació d'estiu de Punt 6 Ràdio amplia els continguts que afecten els joves


Punt 6 Ràdio ha estrenat aquesta setmana la programació d'estiu, que s'allargarà fins al 20 de setembre, on s'amplia la franja horària de programes relacionats amb els joves.

El magazine central serà 'Fes-te l'estiu', dirigit per Marta Trill, que s'emetrà de dilluns a divendres, de les 10 del matí a dos quarts d'una del migdia. Es tracta d'un programa on es fa un repàs a l'actualitat local del dia i a l'agenda d'actes, inclou seccions dedicades a la música, el cinema, la cuina, els lli els castells, el món del vi, l'oferta juvenil a Reus, la igualtat i la cooperació, entre altres.

En segon lloc, també s'incorpora l'emissió del programa 'Fins que l'estiu ens separi', de dilluns a divendres, de 5 a 7 de la tarda. L'espai és fruit d'un acord de col·laboració entre Punt 6 Ràdio i la Universitat Rovira i Virgili que es tradueix amb l'emissió d'aquest programa efectuat per tres estudiants de periodisme de la URV que tracta tot tipus de temes d'interès per als joves.

Entre les novetats de la programació d'estiu destaca el nou magazine sobre el cap de setmana 'Dutxa freda', dirigit per Josep Gallofré, que sortirà tots els dissabtes, de 10 a 12 del migdia, o l'espai de música clàssica 'La Bona música', conduït per Narcís de Batlle, tots els dissabtes a les 9 del matí. La graella es completa amb propostes prou interessants com 'Prenent un vermut', una conversa distesa, sense presses i amb la companyia d'un vermut amb personatges del món musical dirigit per Manel Guasachs, que repeteix un estiu més tots els dissabtes al migdia.

La programació musical incorpora una franja horària de concerts en directe, de dilluns a divendres, de 3 a 5 de la tarda. I com la resta de l'any, es manté el contacte amb l'actualitat local i comarcal amb Punt 6 Informació, de dilluns a divendres, a les 2 de la tarda i a les 7 del vespre, i continuen els clàssics del dissabte de la graella de Punt 6 Ràdio com ara 'Cops i Flames', 'Cuando la Tierra se hace canto', 'Quatricromia' o 'Libre como el Viento'.






divendres, 3 de juliol del 2009

Yann Tiersen triomfa a Reus en el concert coorganitzat per Punt 6 Ràdio

Possiblement el concert de Yann Tiersen serà un dels que no s'obliden. Per l'excepcionalitat del músic i per l'ocasió. Yann Tiersen a Reus és una nova dimensió musical a la ciutat, un valor afegit. Vàrem avisar fa uns dies sobre la qualitat del músic bretó i sobre el format rock que ofereix en els escenaris. Dimecres, a la sala Noovo tampoc van faltar els qui esperaven un Tiersen davant un piano i interpretant les cançons més conegudes de les seves bandes sonores. Sorpresa. A la Noovo vàrem poder veure i escoltar, sota el concepte de pop-rock, la gran capacitat que té el músic i compositor francès per a captivar totes les emocions presents.

Mestre d'experimentar sobre les seves creacions, una vegada més Yann Tiersen va reinventar temes de la seva carrera, com 'Amélie', cançó que va tancar el concert, i on es va poder veure fins on arriba la creativitat, els canvis de ritme i les ganes de 'jugar' que té el francès amb els sons, utilitzant instruments com la guitarra, els teclats, el violí i també fent ús de la seva veu. Naturalment, no podem oblidar les bones condicions del grup que l'acompanya.

Tota la sala principal de la Noovo es va omplir per veure i escoltar Yann Tiersen. Unes 1.000 persones es van reunir a l’espai. Fins i tot, seguidors del francès que van desplaçar-se de molts indrets de Catalunya, i d'alguns de l’estat Espanyol per no perdre's l'única actuació de Tiersen a terres catalanes, en una gira que començava dimecres i que el portarà de nou per Europa. Reus és punt de partida.

Va ser un plaer escoltar en directe cançons com 'La rade', 'The train' o 'La terrasse'. En total gairebé van oferir una vintena de cançons, que en el cas de Tiersen correspon a una estona que es fa curta.

Yann Tiersen respon que per ell no és dolenta la relació que té amb les bandes sonores, i que sovint el fixen com un músic instrumental i minimalista dedicat a posar música a les imatges. Per exemple, en el seu últim disc, 'Tabarly', li va encantar descobrir la personalitat del navegant francès. Però no vol establir-se exclusivament en aquest terreny. Amb el disc que es publicarà a la tardor, anomenat 'Dust Lane', s'allunya totalment d'aquest concepte instrumental i tindrem un Tiersen confiat al pop-rock melòdic, amb la majoria de les cançons dedicades a la guerra.

El concert va ser organitzat per Reusdigital.cat, per celebrar el primer aniversari, l’emissora Punt 6 Ràdio i la sala Noovo.


(Crònica publicada per Marià Arbonès i Enrique Canovaca a Reusdigital.cat.)