divendres, 3 de juliol del 2009

Yann Tiersen triomfa a Reus en el concert coorganitzat per Punt 6 Ràdio

Possiblement el concert de Yann Tiersen serà un dels que no s'obliden. Per l'excepcionalitat del músic i per l'ocasió. Yann Tiersen a Reus és una nova dimensió musical a la ciutat, un valor afegit. Vàrem avisar fa uns dies sobre la qualitat del músic bretó i sobre el format rock que ofereix en els escenaris. Dimecres, a la sala Noovo tampoc van faltar els qui esperaven un Tiersen davant un piano i interpretant les cançons més conegudes de les seves bandes sonores. Sorpresa. A la Noovo vàrem poder veure i escoltar, sota el concepte de pop-rock, la gran capacitat que té el músic i compositor francès per a captivar totes les emocions presents.

Mestre d'experimentar sobre les seves creacions, una vegada més Yann Tiersen va reinventar temes de la seva carrera, com 'Amélie', cançó que va tancar el concert, i on es va poder veure fins on arriba la creativitat, els canvis de ritme i les ganes de 'jugar' que té el francès amb els sons, utilitzant instruments com la guitarra, els teclats, el violí i també fent ús de la seva veu. Naturalment, no podem oblidar les bones condicions del grup que l'acompanya.

Tota la sala principal de la Noovo es va omplir per veure i escoltar Yann Tiersen. Unes 1.000 persones es van reunir a l’espai. Fins i tot, seguidors del francès que van desplaçar-se de molts indrets de Catalunya, i d'alguns de l’estat Espanyol per no perdre's l'única actuació de Tiersen a terres catalanes, en una gira que començava dimecres i que el portarà de nou per Europa. Reus és punt de partida.

Va ser un plaer escoltar en directe cançons com 'La rade', 'The train' o 'La terrasse'. En total gairebé van oferir una vintena de cançons, que en el cas de Tiersen correspon a una estona que es fa curta.

Yann Tiersen respon que per ell no és dolenta la relació que té amb les bandes sonores, i que sovint el fixen com un músic instrumental i minimalista dedicat a posar música a les imatges. Per exemple, en el seu últim disc, 'Tabarly', li va encantar descobrir la personalitat del navegant francès. Però no vol establir-se exclusivament en aquest terreny. Amb el disc que es publicarà a la tardor, anomenat 'Dust Lane', s'allunya totalment d'aquest concepte instrumental i tindrem un Tiersen confiat al pop-rock melòdic, amb la majoria de les cançons dedicades a la guerra.

El concert va ser organitzat per Reusdigital.cat, per celebrar el primer aniversari, l’emissora Punt 6 Ràdio i la sala Noovo.


(Crònica publicada per Marià Arbonès i Enrique Canovaca a Reusdigital.cat.)