divendres, 26 de setembre del 2008

'Un món per educar' tractarà sobre el sistema d'educació de Finlàndia


El programa recentment estrenat 'Un món per educar' tractarà aquest dissabte, dins la secció 'Parlem-ne', sobre el sistema educatiu de Finlàndia. En el transcurs del programa també tindrem l'oportunitat d'escoltar diverses opinions de pares i mares que hem anat a trobar al carrer. A l’'Altaveu' us llegirem una opinió recollida en els diaris.


A la secció 'L'educació en el temps' us proposarà un viatge per la història de la pedagogia, concretament ens traslladarem a la Grècia i a la Roma clàssiques. Aquesta setmana a 'La lliçó curiosa' li hem demanat a Miquel López Forner, professor de Secundària llicenciat en Físiques, que ens expliqui l’efecte càntir.

L’última secció serà la d'actualitat, editorial pel que fa a les revistes educatives, els llibres que es publiquen sobre l’educació i l’actualitat en d’altres qüestions d’interès per a l’ensenyament.
Per acabar-lo bé hi posarem unes gotetes d'humor, relacionat amb el món de l’ensenyament.


'Un món per educar', dissabtes d'11 a 12 del matí.
Programa dirigit per Tate Pallarès

dijous, 25 de setembre del 2008

Avanç de continguts: 'Avui en dia' (26 de setembre de 2008)


El programa 'Avui en dia' conversarà aquest divendres, 26 de setembre, amb el president de la Federació ECOM Tarragona, Jaume Marí, branca provincial que agrupa entitats que donen suport a persones amb discapacitat física i amb paràlisi cerebral del territori. El magazine també comptarà amb l'espai 'El món casteller', amb l'Enric Puyuelo, per seguir tota l'actualitat setmanal.


A més, també sabrem quines respostes ha donat la gent a la pregunta de la setmana 'Ha pres alguna mesura per conviure millor amb la crisi ?', que ha recollit l'Edel Martínez. També parlarem de com es prepara el Mundial de clubs d'hoquei per l'Alnimar Reus Deportiu i farem una altra prèvia del partit que el C.F. Reus Deportiu ha de disputar diumenge al camp de la UE Miapuesta Vil·lajuïga, corresponent a la Tercera Divisió.


Foto: Alumnes del grup de teatre 'Al trot' del centre de paràlisi cerebral La muntanyeta, que actuaran durant la presentació de l'ECOM-Tarragona a Reus prevista pel 29 de setembre.


Espai conduït per Josep Cartanyà
En directe al migdia i en reposició a la mitjanit

dissabte, 20 de setembre del 2008

'Sempre és diumenge' inicia la seva etapa a Punt 6 Ràdio amb convidats com els històrics esportistes Joan Sabater i Miquel Poblet


El programa dominical 'Sempre és diumenge', dirigit pel radiofonista tarragoní Antoni Panadès, inicia aquest diumenge, 21 de setembre, a les 10 del matí, una nova etapa a l'emissora local de Reus, que vol ser una versió renovada d'aquell 'Siempre es domingo' de l'antiga Ràdio Tarragona. En aquest primer programa Panadès es retrobarà amb les veus de personatges històrics en el món dels esports com l'ex jugador del Reus Deportiu i actual president del club, Joan Sabater, o el ciclista Miquel Poblet. També conversarà amb el cantant Josep Guardiola, entre altres convidats.

'Sempre és diumenge' és un magazine que conversarà cada setmana amb personatges veterans destacats en el món de la música, l'esport, la cultura i la societat, especialment del Camp de Tarragona, que també comentaran temes d'actualitat. L'espai es completarà amb concursos i música de dècades passades.
Foto: (Reus24.com). El president del Reus Deportiu, Joan Sabater, el dia de la presentació del fitxatge del jugador José Luís 'Negro' Páez.

Sempre és diumenge: Diumenges de 10 a 11 del matí
Director: Antoni Panadès

divendres, 19 de setembre del 2008

'Prenent un vermut' entrevista els Atila per primer cop després del seu retorn


Aquesta setmana al programa 'Prenent un vermut' entrevistarem el grup més important del rock simfònic que es va fer en aquest país a mitjans dels 70, els Atila. Aquest dissabte conversarem amb tres dels quatre membres actuals d'aquesta formació gironina, que en el període 1975-1978 va editar tres discos molts influents, sobre els projectes de futur de la banda, entre els quals hi ha la possibilitat d'enregistrar nou disc, i sobre rock progressiu i simfònic.

Durant l'hora que durarà el programa recuperarem un parell de les seves peces 'clàssiques' i tindrem el privilegi d'escoltar com sonen els Atila del 2008 gràcies a un fragment d'una gravació, totalment inèdita, de la seva peça 'Reviure'. Com és habitual en aquest programa, coneixerem els músics que han estat una referència per als nostres convidats. En aquest cas, els Atila ens parlaran de la Mahavishnu Orchestra.

Amb aquesta entrevista, el programa 'Prenent un vermut' arriba a la seva fi després d'haver estat durant 12 setmanes conversant amb músics, periodistes i activistes musicals.

Foto: Els Atila Joan Punyet i Jaume Rivera prenent un vermut amb en David Sánchez.
Espai conduït per Manel Gausachs i David Sànchez.
Dissabtes, a les 12 del migdia, i diumenges, a la 1 del migdia, en reposició.

diumenge, 14 de setembre del 2008

Punt 6 Ràdio estrena nova programació amb una aposta per l'hoquei, el món educatiu i noves propostes culturals


Punt 6 Ràdio donarà el tret de sortida a la temporada 2008-2009 amb la nova programació que començarà aquest dilluns, 15 de setembre, i ho fa amb novetats importants. L'emissora reusenca manté els tres magazines diarisde la última temporada: 'De bon matí', amb Jordi Escoda, (programa despertador), de 8 a 10 del matí; 'Avui en dia', amb Josep Cartanyà, (magazine d'actualitat local i d'entreteniment), de 12 a 2 del migdia; i 'Club cultura', amb Sílvia Sagalà, (magazine de cultura, oci i món universitari), d'1/4 de 5 a 7 de la tarda. Com a novetat d'enguany, es crea una nova fórmula diària, de dilluns a divendres, de 10 a 12 del matí, que combina microespais de cultura, salut, consum, apunts lingüístics, curiositats i música, entre altres temes.

Com a nous programes de la graella, destaquen dos nous magazines que s'emetran els dissabtes. En primer lloc, 'Un món per educar', a les 11 delmatí, un espai conduït per Tate Pallarès, adreçat a mestres, professors, estudiants i persones interessades en el dia a dia de la comunitat educativa del Baix Camp. I a les 12 del migdia, una nova versió del programa sobre temes de joventut '@rrob@', a càrrec de les estudiants de la UniversitatRovira i Virgili (URV) Ainhoa Irasuegui , Míriam Calderé i Edel Martínez, que ha estat present les tardes d'aquest estiu a Punt 6 Ràdio.

En programació musical, s'afegeixen a la graella diària d'espais musicals temàtics, de 8 a 11 de la nit, els espais 'La caixa màgica', d'AntonFigueras, i 'Retalls d'una vida', amb Víctor Llambrich. I en cinema, arriba el nou magazine 'A primera fila', de Xavier Solé, dissabtes, de 3 a 4 de la tarda, amb les estrenes de la setmana, l'actualitat del setè art i el seguiment dels certàmens i festivals de cinema d'arreu del país.

Entre les noves incorporacions, també cal esmentar el programa dominical 'Sempre és diumenge', dirigit pel radiofonista tarragoní Antoni Panadès, un magazine que conversarà amb personatges veterans destacats en el món de lamúsica, l'esport, la cultura i la societat del Camp de Tarragona i que tambécomentaran temes d'actualitat. L'espai, que s'emetrà diumenges, de 10 a 11 del matí, es completarà amb concursos i música de dècades passades.

Les retransmissions del 'Punts Fora' s'amplien amb l'hoquei

L'emissora local torna a apostar per l'esport local i inicia una nova temporada del 'Punts Fora', nom que reben les retransmissions dels partitsde fora de casa que disputa el C.F. Reus Deportiu, a la Tercera Divisió. La novetat serà la versió del 'Punts Fora' d'hoquei, que s'iniciarà el pròxim 20 de setembre amb la retransmissió del partit corresponent a la segona jornada de l'OK Lliga Tenerife – Alnimar Reus Deportiu, amb Ferran Calabuig.


Punt 6 Ràdio completarà la seva oferta esportiva amb el nou espai setmanal'Toc d'hoquei', dimarts a 2/4 de 8 del vespre, i els ja coneguts 'Fora deJoc', divendres a 1/4 de 3 de la tarda, que enguany incorpora una secciósobre el centenari del Reus Deportiu i una altra sobre l'esport minoritari,escolar i de salut de Reus; i la tertúlia sobre esport local i comarcal 'La barra del Miami', tots els dilluns a 2/4 d'1 del migdia.

L'Ovella Negra finalitza avui la seva primera etapa amb un programa especial


El programa musical sobre el món del metall 'L'Ovella Negra' donarà el punt i final aquest diumenge amb un programa especial que recollirà els millors moments de la temporada. L'espai que condueix Benjamín Amorín ha convidat als estudis els grups RSK, Inmoonere, Bloody Circus i Ankor, que, a més de parlar de la seva trajectòria, tocaran cançons en acústic pels oients del programa.


L'Ovella Negra també aprofitarà aquest final d'etapa per fer un recull de salutacions dels oients del programa, de cròniques destacades, i del millor de les seccions que han acompanyat el programa aquest any. L'Ovella Negra s'acomiada però no per sempre. Els responsables del programa anunciaran properament quan començaran la segona etapa de l'espai dedicat al món del metall.


FOTO: El grup RSK, en una imatge promocional.
L'Ovella Negra: Diumenge de 9 a 11 de la nit i dimarts, a les 9 de la nit, en reposició.
Director: Benjamín Amorín

divendres, 5 de setembre del 2008

El programa 'Prenent un Vermut' conversa amb en Joan Masdéu dels Whiskyn's


Aquesta setmana a 'Prenent un vermut' conversarem amb un dels bons compositors de pop que tenim al país, en Joan Masdéu. Amb el líder dels Whiskyn's parlarem de les cançons del seu darrer disc, 'Reus-París-Londres', i repassarem els 16 anys de carrera d'aquesta banda reusenca. També parlarem dels seus projectes en solitari i, com és habitual, acabarem el programa parlant dels seus músics preferits.
Espai conduït per Manel Gausachs i David Sànchez.
Dissabtes, a les 12 del migdia, i diumenges, a la 1 del migdia, en reposició.

dilluns, 1 de setembre del 2008

Dues esportistes olímpiques compartiran les seves experiències als Jocs Olímpics de Pekín a l' @rrob@



En els jocs Olímpics de Pekín nombrosos són els esportistes tarragonins que hi van participar. A l' @rrob@ tindren la oportunitat de parlar, i felicitar, a Laia Forcadell ( l' atleta tortosina de 400metres tanques) i a Andrea Fuentes (l'esportista de natació sincronitzada que va obtenir la plata amb el seu duet amb Gemma Mengual).


Les dues esportistes tarragonines ens explicaran com va anar els Jocs Olímpics de Pekín 2008.


ArReus és el festival musical de músiques del món, que preten apropar tot allò que resulta diferent o llunyà, per tal de conèixer i descobrir altres músiques i cultures no nomès en un context musical sinò també humà. Enguany celebren la setena edició i Pitus Borràs, membre de l' AMCA ( Associació Musical de creació d'art) del festival ens informarà sobre les actuacions que coincidiran amb les festes de Misericòrdia.

També tractarem el tema dels piercings on un professional del tema ens aconsellarà i ens advertirà sobre els riscos d'un element que ha arribat a consolidar-se com un accessori més. I, finalment, com cada dimarts parlarem de temes de medi ambient.

L' @rrob@ de dilluns a divendres de 17 a 19 amb Ainhoa Irasuegui, Edel Martínez i Miriam Calderé.