divendres, 29 d’agost del 2008

'Prenent un Vermut' conversa amb el periodista Xevi Planas sobre obres magnes de la nostra cançó


Aquesta setmana a 'Prenent un vermut' conversarem amb una de les persones que, probablement, coneix millor tota la música en català que s'ha produït en els darrers 40 anys. Dissabte escoltarem i parlarem sobre grans cançons de la nostra música segons el criteri del periodista musical Xevi Planas.

En Xevi Planas és columnista habitual del diari 'El Punt' i del setmanari 'Presència', ha escrit l'única biografia publicada fins ara sobre la Companyia Elèctrica Dharma ('El toc llunàtic') i ha publicat un parell d'assaigs sobre l'obra de Miquel Martí i Pol. Durant l'estona que durarà el programa escoltarem peces de Raimon, Jaume Sisa, Toti Soler, Coses, Ramon Muntaner i Quico Pi de la Serra.

FOTO: Xevi Planas ha seleccionat per a l'audiència del programa unes quantes peces que han estat representatives de la música dels darrers 40 anys.

Espai conduït per Manel Gausachs i David Sànchez.
Dissabtes, a les 12 del migdia, i diumenges, a la 1 del migdia, en reposició.

dijous, 28 d’agost del 2008

El blog un mitjà de comunicació a la red. Al programa @rrob@


Des de fa uns anys, els blogs han esdevingut una forma de comunicació, a vegades, molt personal . A més afavoreixen que les persones coneguin els amics dels amics, d'aquesta manera han esdevingut paradigmes de les xarxes socials. Des de l' @rrob@ us donarem les claus per saber com fer un blog, videolog, fotolog....


Les diverses ciències van adquirir un gran desenvolupament i un gran nivell de perfecció a l'Espanya musulmana (al- Andalus). Hem visitat l'exposició La Ciència en el món Andalusí i i us explicarem moltes curiositats que van aportar, en el seu dia, aquesta cultura.


I com cada divendres propostes per al cap de setmana: parlarem d'actualitats de cinema i de músi


@rrob@, cada dia de dilluns a divendres de 5 a 7 de la tarda. Amb Ainhoa Irasuegui, Edel Martínez i Miriam Calderé.



dilluns, 25 d’agost del 2008

RIURE PER TOTHOM! L' @rrob@ entrevista a un professor de risoteràpia.



Científicament, s'ha comprovat que el riure aporta molts beneficis: com eliminar l'estrès, tensions, ansietat, depressió, colesterol, insomni... A més d'aportar-nos acceptació, comprensió, relaxació i, per suposat, alegria! L' @rrob@ tractarà el tema de la risoteràpia amb un professor que imparteix classes per poder riure una estona.

També parlarem de la campanya "Et fa nosa?" que recull mobles, trastos vells o algun electrodomèstic espallat.

Els animals de companyia ens ajuden a estar millor, tant físicament com mentalment. No cal tenir un, sinò que, tan sols amb un poster ja pot significar beneficiòs per a la salut. Si en voleu saber més, no us perdeu la segona part de TEAAC ( Teràpia assitida amb animals de companyia).

Guatemala és un país en vies de desenvolupament, a l' @rrob@ parlarem de quina és la seva situació actual i de com podem ajudar des d'aquí.
L' @rrob@ de dilluns a divendres de 17 a 19 h amb Ainhoa Irasuegui, Edel Martínez i Miriam Calderé.

dissabte, 23 d’agost del 2008

Lluís Costabella repassa els 23 anys de trajectòria dels Kitsch a 'Prenent un vermut'


Aquesta setmana a 'Prenent un vermut' conversarem amb el líder dels Kitsch, en Lluís Costabella. Amb el músic d'aquesta formació banyolina parlarem del seu darrer treball discogràfic, 'Deu', i de l'extensa discografia d'una de les millors bandes d''afterpunk' del país.

Mentre escoltem noves i velles cançons seves analitzarem l'evolució d'aquesta formació de marcada personalitat i esperit independent. Gràcies a la perspectiva que donen 23 anys de carrera, en Lluís ens donarà la seva visió crítica sobre totes les etapes per les quals ha passat la banda i ens explicarà perquè s'estan plantejant deixar els escenaris.
Com és habitual en aquest programa, coneixerem els músics que han estat una referència per al nostre convidat.

FOTO: Lluís Costabella i Manel Gausachs prenent un vermut de Reus a Barcelona.

Espai conduït per Manel Gausachs i David Sànchez.
Dissabtes, a les 12 del migdia, i diumenges, a la 1 del migdia, en reposició.

dijous, 21 d’agost del 2008

@rrob@


La relació entre salut i noves tecnologies és cada vegada més emergent, ja que les eines permeten una millora de la vida de les persones. L' @rrob@ parlarà de diversos aparells d'última tecnologia que intenten facilitar la nostra existència combinant l'exercici amb l'oci.


Els companys de Reus Digital visitaran l' @rrob@ per explicar-nos com van engegar el projecte d'un diari digital on col·laboren molts joves.


Aquest cap de setmana, coincidint amb el Cambrirock, s'organitza el festival Arboç Sona. Pels escenaris del festival passaran Krakovia, Antònia Font i Wiskin's, entre d'altres. L' @rrob@ us ampliarà més informació sobre l' Arboç Sona!!


A més, com cada divendres parlarem de les novetats cinematogràfiques i farem un repàs a la premsa setmanal amb un toc d'humor.


L' @rrob@ de dilluns a divendres de 17 a 19h, amb Ainhoa Irasuegui, Edel Martínez i Miriam Caldere.

dimecres, 20 d’agost del 2008

L' @rrob@ s'endisa al món de la solidaritat amb Mans Unides



Mans Unides és una ONG molt coneguda que des de 1960 lluita contra la pobresa, la fam, la malnutrició, les malalties,la falta d'instrucció, el subdesenvolupament i entre altres causes: la injustícia i la desigualtat. A l' @rrob@ ens explicaran com ajuden als països menys afavorits.

Estudiar i treballar són dues activitats que molts joves intenten compaginar. Farem un col·loqui entorn el tema per destacar avantatges i inconvenients d'aquesta situació tan habitual entre molts joves.

L'última hora del programa parlarem sobre aspectes importants i a tenir en compte de la Seguretat Social de cadascú. I acabarem el programa amb una sorpresa musical!



L' @rrob@ de dilluns a divendres de 17 a 19h amb Ainhoa Irasuegui, Edel Martínez i Miriam Calderé.

dimarts, 19 d’agost del 2008

L'@rrob@ segueix preocupant-se pel consum d'aigua


La campanya d'estalvi d'aigua 'Gota a Gota s'esgota', impulsada conjuntament per la Diputació de Tarragona i el Consorci d'Aigües de Tarragona, ha permès un estalvi potencial de 120.000 litres al dia en 23 municipis de la comarca. Des de l' @rrob@ ens unim al projecte!


Un jove fotògraf passarà demà per l' @rrob@ i ens parlarà de fotografia: comparant l'analògica i la digital. També ens donarà consells per triar una bona càmera.


A la secció de viatges parlarem d'una cultura encara desconeguda per a nosaltres: la xinesa. Aprofitant la celebració dels Jocs Olímpics a Pequín, parlarem amb l'associació xinesa a Tarragona, Mudan, per apropar-nos-hi.


I, per acabar, tractarem una tendència que va cada vegada a més: la compra d'animals exòtics. Professionals i amants d'aquests animals ens explicaran com viuen la seva experiència envoltats d'aquests atípiques mascotes.


L' @rrob@ de dilluns a divendres de 17 a 19h, amb Ainhoa Irasuegui, Edel Martínez i Miriam Calderé.

dilluns, 18 d’agost del 2008

A l'@rrob@ t'ajudem a buscar feina!!


Treballateca.com és un portal d'internet on es poden trobar ofertes de treball. Adreçat per a joves, el portal intenta ser una via ràpida de recerca de treball així com també ens ajuden a orientar els canditats a l'hora de realitzar un currículum o presentar-se a una entrevista de treball.


Som Nit és un projecte d'acció directe d'informació, prevenció i reducció de riscos associats al consum de drogues. Un dels voluntaris del projecte ens explicarà com reaccionen els joves davant d'aquesta iniciativa.


També tractarem el tema dels cel·líacs: com s'han hagut d'adaptar per a portar una vida normal amb dietes especialitzades sense gluten. A més, parlarem amb joves que ens explicaran les seves experiències en el món del teatre.


mailto:L@ de dilluns a divendres, de 17 a 19h, amb Ainhoa Irasuegui, Edel Martínez i Miriam Calderé.

divendres, 15 d’agost del 2008

Pi de la Serra parlarà de 'Tot' aquesta setmana


El músic Quico Pi de la Serra serà el convidat aquest cap de setmana de 'Prenent un vermut'. El 'bluesman' parlarà de moltes coses acompanyat d'un vermut, però principalment es referirà al seu últim disc 'Tot'. Aquestes i altres reflexions sobre la situació del panorama musical centraran la conversa distesa d'aquesta setmana.


FOTO: Quico Pi de la Serra amb la seva 'arratiug' ben temparada. Aquest és el nom amb què ha batejat una guitarra a la qual li ha fet una modificació.


Espai conduït per Manel Gausachs i David Sànchez
Dissabtes, a les 12 del migdia, i diumenges, a la 1 del migdia, en reposició.

dimecres, 13 d’agost del 2008

L'@rrob@ acaba la setmana plena de continguts


En el programa de dijous l' @rrob@ s'acomiada de la setmana parlant de temes diversos. Com cada dijous, parlarem de temes que ens interessen sobre la Seguretat Social, en aquest cas de l'atur.


Durant l'estiu, molts joves aparquen les vacances i es converteixen en becaris. Sobreviuen amb uns sous ínfims, gairebé no tenen drets laborals i suporten una precarietat que sovint s'eternitza. Un camí per a professionalitzar-se o una ganga per les empreses?
Tarragona acull l'exposició "Érase una vez el cuerpo humano", des de l' @rrob@ parlarem de l'exposició per endinsar-nos a l'interior del cos humà. A més, parlarem del "X Concurs de Còmic" per a joves, organitzat per l'IMAC de Reus. I, per acabar, amb el recull de premsa setmanal repassarem les notícies més sorprenents i curioses.

@rrob@ de dilluns a divendres de 17 a 19h. Amb Ainhoa Irasuegui, Edel Martínez i Miriam Calderé.

dilluns, 11 d’agost del 2008

@RROB@


Aquest dimarts a l'@rrob@ gaudirem de les opinions de diferents persones que viuen a Catalunya, però que han nascut a l'estranger. Aquests nomenats immigrants ens diran que pensen sobre els catalans, entre d'altres coses.


També parlarem de medi ambient amb Montse Gelonch. Concretament, sobre les energies renovables - solar, eòlica, hidràulica... -, els seus beneficis i com ho hem de fer per instal·lar-les a casa nostra.


Finalment, com cada dimarts, parlarem de salut. Per posar-li la cirereta al programa, entrevistarem al còmic i actor personatge del Barragan.



Espai conduït per Edel Martínez, Míriam Calderé i Ainhoa Irasuegui.
De dilluns a divendres, de 5 a 7 de la tarda.
Reposició a la mitjanit

dijous, 7 d’agost del 2008

@RROB@


TECNOLOGIA : INVENTS CURIOSOS

La Tecnologia crea eines que ens facilita la comoditat i ens ajuda en la nostra vida. Però els usos són múltiples i dispars. En el progama @rrob@ parlem d'aquells invents que, tot i la seva poca utilitat, són força estravagants.


També parlarem de la 3ª CAMINADA NOCTURNA FIRA DE L'AVELLANA amb Guillem Guinjoan. I, com cada divendres, secció de cinema, música i recull de premsa de la setmana per donar el toc d'humor al programa. I, així, preparar motors pel cap de setmana.


@RROB@

De dilluns a divendres de 17:00 a 19:00

Amb Ainhoa Irasuegui, Edel Martínez i Miriam Calderé.

dimecres, 6 d’agost del 2008

@RROB@



CASAR-SE: UNA OPCIÓ CADA VEGADA MENYS DE MODA

Sandra i Sito són dos joves que fa gairebé un any es van casar en contra de totes les estadístiques actuals. Als vint i pocs anys van decidir donar un gran pas en la seva vida i ,amb això, accedir a una hipoteca i llençar-se a l'aventura de ser pares en els propers mesos.

Demà ens visitaran al programa "Arroba" i ens explicaran com és la seva vida desprès de donar un pas que, cada vegada, és més difícil d'aconseguir.


En el programa de demà també es tractarà temes al voltant de la Seguretat Social, com cada dijous, i entrevistarem a Joan Fuster per parlar dels projectes de la URV Solidària. Finalment, es donarà el tret de sortida del festival Palmfest, on Angel Lopera (director del festival) ens avançarà els continguts del Festival d'enguany.


Arroba, cada tarda de dilluns a divendres. En directe de 17:00 a 19:00 h.

Amb Ainhoa Irasuegui, Edel Martínez i Miriam Calderé.

divendres, 1 d’agost del 2008

'Prenent un vermut' conversa amb Miquel Gil sobre la seva obra i sobre el cant tradicional valencià


Aquesta setmana, el programa de converses amb músics, promotors i periodistes musicals 'Prenent un vermut' entrevistarà Miquel Gil. En aquesta nova edició, el músic de Catarroja repassarà tota la seva trajectòria musical: des dels seus inicis, a Al Tall, fins a la carrera en solitari que va engegar l'any 2001. Però també s'aprofitarà l'espai d'aquesta conversa per parlar de cant tradicional valencià, la principal font musical de la qual beu l'obra del Miquel, i dels tres grans sistemes de codi tradicional que hi ha en la nostra música.

Durant la conversa, en Miquel Gil, que és un gran coneixedor de les músiques d'arrel que tenim als Països Catalans, reflexionarà sobre la feina que hi ha per fer per renovar i reactualitzar la nostra música popular. En el transcurs del programa es podran escoltar peces dels tres darrers discos del Miquel ('Eixos', 'Katà' i 'Orgànic') i dels cantants de cant tradicional valencià Pep Gimeno 'El Botifarra' i Josep Aparici 'Apa'.


FOTO: El músic Miquel Gil, prenent un vermut amb Manel Gausachs.


Espai conduït per Manel Gausachs i David Sànchez
Dissabtes, a les 12 del migdia, i diumenges, a la 1 del migdia, en reposició.

L'art jove i el món dels graffitis centraran l'@rrob@ d'avui


El Concurs d'Art Jove 2008 i el món dels graffitis centraran bona part del magazine adreçat als joves '@rrob@', que s'emet cada tarda a Punt 6 Ràdio. El programa d'aquest divendres també tractarà sobre noves tecnologies i repassarà l'agenda d'activitats del cap de setmana i un recull de premsa.


Espai conduït per Ainhoa Irasuegui, Míriam Calderé i Edel Martínez.
@rrob@: De dilluns a divendres, de 5 a 7 de la tarda.
Reposició a la mitjanit.